Gem de cireșe

Descriere

Puține alte fructe au fost atât de apreciate de poeți precum cireșele, care apar în nenumărate scrieri literare și versuri de cântece, folclorice sau contemporane. Sunt printre marile delicatese naturale ale zilelor de vară timpurie, când le putem admira gustul, parfumul și consistența unică. Gustul cireșelor e și gustul poveștii cu Nică al lui Ștefan a Petrei, eroul lui Creangă și al copilăriei multor milioane de români. Pentru că punem suflet în tot ce facem, ne-am străduit să-ți oferim un gem de cireșe ca-n povești. Vezi mai jos rețeta noastră ultra-rapidă de cornet cu înghețată de vanilie și gem de cireșe.

Ingrediente

Ingrediente: cireşe 65%, sirop de glucoză, zahăr, substanţă de îngroşare (pectină de fructe), corector de aciditate (acid citric). Produs preparat cu 65g de fruct pentru 100g de produs finit. Substanţe solubile (în sirop), grade refractometrice la 20°C min. 67. Produs pasteurizat.

Informații nutriționale

Cantitate netă: 300g e
Valori medii nutriționale /100g /porţie (20g)
Valoare energetică 1121kJ
268kcal 53,6kcal
Grăsimi 0,26g 0,052g
din care acizi grași saturați 0g 0g
Glucide 67g 13,4g
din care zaharuri 61g 12,2g
Fibre 0g 0g
Proteine 0,5g 0,1g
Sare 0g 0g

Prezentare

Borcan cu capac filetat Gramaj: 300g

Sugestii de servire

Rețetă ultra-rapidă de cornet cu înghețată de vanilie și gem de cireșe. Ai nevoie de: cornete de înghețată (goale), o casoletă cu înghețată de vanilie și un borcan de gem de cireșe marca Mandy. Lasă casoleta de înghețată descoperită în bucătărie, ca să se înmoaie puțin, timp în care unge cu grijă interiorul cornetelor cu gem de cireșe, cât mai uniform. Apoi umple cornetele cu înghețată de vanilie și pune-le la congelator, înfășurate în folie alimentară, până în momentul servirii. Asocierea gemului de cireșe cu înghețata de vanilie este delicioasă, iar ungerea cornetului cu gem îl va face să nu se înmoaie prea repede în timpul consumării.