Gem de prune

Descriere

Cu gustul lui delicios, dulce-acrișor, cu parfumul unic al fructelor pârguite de soare și textura sa bogată, gemul de prune Mandy este una dintre vedetele cămărilor de provizii. Am tratat această specialitate cu tot respectul cuvenit și am creat un produs în care poți regăsi aroma autentică a prunelor din livadă, lăsate să fiarbă în suc propriu la foc mocnit până-și concentrează savoarea și se transformă într-un gem ”legat” exact atât cât trebuie. Vezi mai jos rețeta noastră ultra-rapidă de desert cu biscuiți, gem de prune și nuci.

Ingrediente

Ingrediente: prune 65%, sirop de glucoză, zahăr, substanţă de îngroşare (pectină de fructe), corector de aciditate (acid citric). Produs preparat cu 65g de fruct pentru 100g de produs finit. Substanţe solubile (în sirop), grade refractometrice la 20°C: min. 67. Produs pasteurizat.

Informații nutriționale

Cantitate netă: 300g e
Valori medii nutriționale /100g /porţie (20g)
Valoare energetică 1121kJ
268kcal 53,6kcal
Grăsimi 0,13g 0,026g
din care acizi grași saturați 0g 0g
Glucide 67g 13,4g
din care zaharuri 61g 12,2g
Fibre 0g 0g
Proteine 0,5g 0,1g
Sare 0g 0g

Prezentare

Borcan cu capac filetat Gramaj: 300g

Sugestii de servire

Rețetă ultra-rapidă de desert cu biscuiți, gem de prune și nuci. Cumpără ce biscuiți îți plac, cu unt dacă nu e post sau fără unt în timpul postului. Mai ai nevoie de un borcan cu gem de prune marca Mandy și o cană cu miez de nucă mărunțit (dar nu pisat). Pentru o aromă mai intensă, poți rumeni puțin miezul de nucă la cuptor, într-o crăticioară pe aragaz (fără ulei) sau la cuptorul cu microunde. Dacă te grăbești, poți sări peste această operațiune. Unge câțiva biscuiți cu gem de prune, presară nucă din belșug și acoperă-i cu alți biscuiți unși cu gem, alcătuind un fel de sandvici. Dacă dorești, poți pune și deasupra puțin gem, peste care poți presăra doar un pic de scorțișoară măcinată. Gata!