Fasole cu carne de porc

Descriere

Iarna, bunicii noștri puneau carne de porc la conservat, așa-numita ”carne la garniță”. Foloseau bucăți de carne potrivite pentru friptură și le puneau la înăbușit în suc propriu. Apoi le puneau în borcane, iar luni în șir foloseau conținutul pentru a prepara mâncăruri nemaipomenit de gustoase. Am recreat mâncarea de fasole cu carne de porc cu gustul din copilărie, folosind cele mai bune boabe de fasole, legume, mirodenii și pulpă de porc suculentă.

Ingrediente

Ingrediente: fasole boabe 30%, pulpă de porc 24%, apă, ceapă proaspătă, pastă de tomate (36 – 38°R), sare iodată, ulei vegetal de floarea-soarelui, zahăr, amidon modificat de porumb, condimente (piper negru, boia dulce), legume deshidratate (morcov, ardei, țelină, pătrunjel), potențiator de aromă (glutamat monosodic). Produs sterilizat.

Informații nutriționale

Cantitate netă: 300g  e
Valori medii nutriționale /100g /porție (300g) % CR*/porție
Valoare energetică 127kcal 381kcal 19%
532kJ 1596kJ
Grăsimi 6,9g 20,7g 30%
din care acizi grași saturați 2,2g 6,6g 32%
Glucide 10,4g 31g 12%
din care zaharuri 1,6g 4,8g 6%
Fibre 4,2g 12,6g 51%
Proteine 5,8g 17,5g 35%
Sare 1,25g 3,75g 62,5%

Prezentare

Conservă easy-open Gramaj: 300g

Sugestii de servire

Mâncarea de fasole cu carne de porc este sățioasă și foarte gustoasă, un fel principal în sine. Dacă dorești, o poți servi cu pâine țărănească și câțiva castraveți în oțet sau alte murături, ori o ceapă roșie ”spartă cu pumnul” după metoda bunicilor, sau, mai bine, tăiată peștișori și presărată cu puțină sare.