Paté de porc picant

Descriere

Dacă îți place pateul de porc și preferi gustul picant, pentru tine am creat această rețetă. Carnea de porc, ficatul, legumele și mirodeniile sunt potențate de un adaos de condimente și formează împreună un preparat ușor tartinabil, cu gust intens, în care iuțeala nu predomină, ci face parte dintr-o orchestră de arome. Am dozat cu atenție piperul și boiaua de ardei iute cât să ”piște puțin pe limbă”, dar nu să te facă ”să-ți ia gura foc”.

Ingrediente

Ingrediente: slănină, carne porc, ficat de porc 19%, apă, ceapă proaspătă, amidon modificat din porumb, proteină animală, lapte praf, sare, ulei vegetal de floarea-soarelui, condimente naturale (piper, boia dulce, nucşoară, măghiran), ardei iute, adjuvant alimentar (dextroză), potenţiator de aromă (glutamat monosodic), emulgator (esterii acidului lactic cu monodigliceride), antioxidant (acid ascorbic), conservant (nitrit de sodiu). Produs sterilizat.

Informații nutriționale

Cantitate netă: 120g  e
Valori medii nutriționale /100g /porţie (60g) CR %/ porţie
Valoare energetică 722kJ 433kJ 5%
174kcal 104,4kcal
Grăsimi 13,60g 8,16g 12%
din care acizi grași saturați 5,20g 3,12g 16%
Glucide 5,70g 3,42g 1,20%
din care zaharuri 2g 1,20g 1,20%
Fibre 0g 0g 0
Proteine 8,30g 4,98g 9,60%
Sare 1,25g 0,75g 12%

Prezentare

Conservă easy-open Gramaje: 120g și 200g

Sugestii de servire

Dacă dorești ca sandviciul sau tartina cu pate de porc să aibă un gust și mai picant, adaugă deasupra ketchup picant, ceapă sau usturoi verde tocat mărunt, după pofta inimii. Primăvara poți folosi frunze proaspete de leurdă tăiate fin și presărate peste tartină: dau un gust asemănător celui de usturoi verde, dar sunt mai fragede și mai fine.