Hummus cu tahini

Descriere

Îți oferim un preparat de origine orientală: vestitul hummus cu tahini. Boabele de năut atent alese sunt transformate într-o cremă fină, căreia i se adaugă o pastă din semințe de susan, condimente și puțin ulei de floarea-soarelui. Deliciosul preparat are o aromă unică, delicată, și se consumă în post sau la regim vegetarian doar cu lipie sau cu pâine, iar iubitorii de carne îl servesc ca garnitură la fripturi la grătar, costițe, cârnați, ciolan de porc, chiftele sau pârjoale.

Ingrediente

Ingrediente: năut boabe 65%, pastă de susan 10%, apă, ulei vegetal de floarea-soarelui, sare iodată, condimente, acidifiant (acid citric). Produs sterilizat.

Informații nutriționale

Cantitate netă: 200g e
Valori medii nutriționale /10g /porție (100g) %CR*/ porție
Valoare energetică 632kJ 632kJ 9,9%
153kcal 153kcal
Grăsimi 10,20g 10,20g 14,6%
din care acizi grași saturați 1,10g 1,10g 1%
Glucide 14,80g 14,80g 5,5%
din care zaharuri 0,70g 0,70g <1%
Fibre 8,60g 8,60g 34%
Proteine 4,80g 4,80g 9,6%
Sare 1,05g 1,05g 18%

Prezentare

Conservă easy-open
Gramaje: 200g și 400g

Sugestii de servire

Hummusul cu tahini este un preparat complet în sine. În zilele de post, îi poți adăuga câțiva stropi de ulei de măsline sau de zeamă de lămâie (dacă îl preferi mai acrișor) sau usturoi proaspăt pisat (dacă îți place mai iute). Noi, românii, am adoptat repede hummusul cu tahini ca pe fratele din Orient al fasolei bătute, așa că ne place și ca garnitură la preparate din carne, cu murături sau castraveciori în oțet alături.