Zacuscă țărănească

Descriere

Spre deosebire de variantele de la oraș, zacusca țărănească se face în mod tradițional din legumele disponibile în gospodărie și este de obicei mai sățioasă, pentru a oferi aportul energetic necesar unui stil de viață care presupune mai mult efort fizic. În zilele noastre, granițele dintre oraș și sat nu mai sunt importante, iar alegerea rețetei este o chestiune de gust. Tocmai pentru gust am ales o combinație de fasole albă boabe, roșii, ardei, morcovi, ceapă și condimente și am gătit o zacuscă delicioasă.

Ingrediente

Ingrediente: fasole boabe (minim 16%), ceapă (minim 9%), morcov (minim 9%), ardei (minim 9%), ulei vegetal de floarea-soarelui, pastă de tomate, sare, condimente. Produs sterilizat.

Informații nutriționale

Cantitate netă: 300g e
Valori medii nutriționale / 100g / porție 7g % CR*/porție
Valoare energetică 673,6kJ 506,2kJ 6,05%
161kcal  121kcal
Grăsimi 8,3g 6,3g 7%
din care acizi grași saturați 0g 0g 0%
Glucide 14,65g 10,99g 3,05%
din care zaharuri 0g 0g 0%
Fibre 0g 0g 0%
Proteine 6,39g 4,79g 9,59%

Prezentare

Borcan cu capac filetat Gramaj: 300g

Sugestii de servire

Delicioasa zacuscă țărănească de la Mandy merge cu pâine din aceeași familie, adică tot țărănească, dar îi pică bine și pâinea albă, o baghetă sau o chiflă. E bună și pe pâine prăjită, iar sățioasă cum e, poate constitui chiar o garnitură gustoasă la un preparat vegetarian ori la fripturi, frigănele, șnițele și alte bunătăți.