Istoria Mandy Foods

Asset 3.png
LOGO-RASFAT-DE-LA-MARIOARA.PNG
Asset 1.png

În anul 2000, grupul de firme Morad a preluat activele secției de semiconserve a S.C. Glina S.A., punând bazele fabricii de conserve a grupului. Fabrica de la Glina fusese înființată în anul 1970, prin preluarea patrimoniului Întreprinderii de Preparate și Conserve din Carne București, cea mai mare întreprindere de profil din România la vremea respectivă.

În același an, Morad Grup începe producerea conservelor din carne sub marca Mandy Foods.

În prezent, Mandy Foods International deține un portofoliu amplu de produse, care cuprinde 10 game sortimentale ce însumează 70 de produse. Gamele sortimentale sunt: paté clasic, vegetale, paté din pește, mâncăruri gătite, zacuscă, tomate conservate, legume conservate, sosuri, gemuri și produse preambalate.

Mandy Foods este lider pe piața conservelor vegetale, deținând o cotă de 51,6 % (sursa: Vektor Marktforschung, aprilie 2015), conducând detașat categoria de paté vegetal.

Depositphotos_28453563_S.png

2001

se lansează brandul Mandy Foods, gama inițială cuprinzând paté de porc, paté de porc picant, paté de pui și paté de curcan.

Depositphotos_28453563_S.png

2004

am lansat două produse inovatoare pentru acea perioadă: pateurile de carne (porc și pui) cu ciuperci.

Depositphotos_28453563_S.png

2007

introducem gama de dulcețuri și gemuri.

Depositphotos_28453563_S.png

2011

Mandy Foods devine producătorul brandului FUD, marcă proprie a lanțului de hipermarketuri Kaufland. Portofoliul Mandy se îmbogățește cu două noi produse: varză cu cârnați și varză cu costiță.

Depositphotos_28453563_S.png

2002

se lansează gama de mâncăruri gătite, care cuprindea iahnie de fasole și iahnie de fasole cu cu cârnați.

Depositphotos_28453563_S.png

2005

Mandy Foods devine producător pentru marca ARO, brand propriu al lanțului de magazine Metro Cash & Carry.

Depositphotos_28453563_S.png

2008

Mandy Foods modernizează unitățile de producție și spațiile de depozitare ale fabricii, care sunt dotate cu echipamente performante pentru încadrarea S.C. GLINA S.A. în categoria A a procesatorilor din industria alimentară.

Depositphotos_28453563_S.png

2012

Mandy Foods lansează paté de somon, paté de ton și paté de macrou. Tot în acest an se adaugă în portofoliu o nouă specialitate în premieră pentru România: conserva de humus cu tahini

Depositphotos_28453563_S.png

2003

Mandy Foods introduce gama de paté vegetal, o noutate absolută în acel moment pe piața de conserve. Primele produse lansate au fost paté vegetal original și paté vegetal cu ciuperci.

Depositphotos_28453563_S.png

2006

Diversificăm gama sortimentală a pateurilor vegetale, adăugând paté vegetal cu măsline, pateu vegetal cu ardei gras și pateu vegetal cu spanac.

Depositphotos_28453563_S.png

2009

Mandy Foods obține certificările ISO 9001 și ISO 22.000.

Depositphotos_28453563_S.png

2014

Gama de mâncăruri gătite Mandy Foods se completează prin adăugarea a 3 sortimente de sarmale: sarmale de post, sarmale cu carne de vită și sarmale cu carne de porc.