
Istoria Mandy Foods



În anul 2000, grupul de firme Morad a preluat activele secției de semiconserve a S.C. Glina S.A., punând bazele fabricii de conserve a grupului. Fabrica de la Glina fusese înființată în anul 1970, prin preluarea patrimoniului Întreprinderii de Preparate și Conserve din Carne București, cea mai mare întreprindere de profil din România la vremea respectivă.
În același an, Morad Grup începe producerea conservelor din carne sub marca Mandy Foods.
În prezent, Mandy Foods International deține un portofoliu amplu de produse, care cuprinde 10 game sortimentale ce însumează 70 de produse. Gamele sortimentale sunt: paté clasic, vegetale, paté din pește, mâncăruri gătite, zacuscă, tomate conservate, legume conservate, sosuri, gemuri și produse preambalate.
Mandy Foods este lider pe piața conservelor vegetale, deținând o cotă de 51,6 % (sursa: Vektor Marktforschung, aprilie 2015), conducând detașat categoria de paté vegetal.
2001
se lansează brandul Mandy Foods, gama inițială cuprinzând paté de porc, paté de porc picant, paté de pui și paté de curcan.
2004
am lansat două produse inovatoare pentru acea perioadă: pateurile de carne (porc și pui) cu ciuperci.
2007
introducem gama de dulcețuri și gemuri.
2011
Mandy Foods devine producătorul brandului FUD, marcă proprie a lanțului de hipermarketuri Kaufland. Portofoliul Mandy se îmbogățește cu două noi produse: varză cu cârnați și varză cu costiță.
2002
se lansează gama de mâncăruri gătite, care cuprindea iahnie de fasole și iahnie de fasole cu cu cârnați.
2005
Mandy Foods devine producător pentru marca ARO, brand propriu al lanțului de magazine Metro Cash & Carry.
2008
Mandy Foods modernizează unitățile de producție și spațiile de depozitare ale fabricii, care sunt dotate cu echipamente performante pentru încadrarea S.C. GLINA S.A. în categoria A a procesatorilor din industria alimentară.
2012
Mandy Foods lansează paté de somon, paté de ton și paté de macrou. Tot în acest an se adaugă în portofoliu o nouă specialitate în premieră pentru România: conserva de humus cu tahini
2003
Mandy Foods introduce gama de paté vegetal, o noutate absolută în acel moment pe piața de conserve. Primele produse lansate au fost paté vegetal original și paté vegetal cu ciuperci.
2006
Diversificăm gama sortimentală a pateurilor vegetale, adăugând paté vegetal cu măsline, pateu vegetal cu ardei gras și pateu vegetal cu spanac.
2009
Mandy Foods obține certificările ISO 9001 și ISO 22.000.
2014
Gama de mâncăruri gătite Mandy Foods se completează prin adăugarea a 3 sortimente de sarmale: sarmale de post, sarmale cu carne de vită și sarmale cu carne de porc.